One of the key challenges for high-rise design is how to create a sense of community and broaden the appeal of a building in order to sustain demand.

Too often, residents and employees might only use a lobby space and lifts as they travel to their office or apartment, unless they are encouraged to spend time and interact in other parts of the building. So, how can that dynamic change?

 

The High Life

Michael Swiszczowski, space planner for Architects Chapman Tailor has this insight: “Providing communal facilities such as lounges, gyms and sky terraces, grouping mini-communities of similar apartment types and personalising circulation space can reduce segregation.”

Reducing segregation has a clear appeal, particularly for working environments that look to foster creative interactions. If a space is to be transformed, then the key is to recruit the right kind of specialist skills.

 

Looking Up

Valley Provincial has many years of experience creating roof terraces and gardens, no matter the scale of a project’s ambitions. All of the landscaping commissions completed in 2020 are underpinned by a thorough, in-depth approach which involves immersing ourselves in a brief from the outset. Drawing on our knowledge, we will set out recommendations for change where we know it will save time, reducing costs and ultimately adding value.  It’s our way of bringing the joy of the high life not just to employees but to those making the development decisions too.

Find out more